poszło
Nie działają przełaczniki w Octavi I
Zwiń
X
-
Nie działają przełaczniki w Octavi I
Witam, zauważyłem że przełaczniki na drzwiach kierowcy ( od el. szyb, i tych blokad) co są na podłkietniku drzwi przestały działać, co mogło najprawdopodobniej sie uszkodzić?. A i takie pytanie jak zdemontować te przełaczniki z drzwi? trzeba calą tapicerke zdejmować?
-
-
Przełączniki wyjmiesz bez zdejmowania drzwi. Musisz wyciągnąć wewnętrzną część rączki, jest to osobny element umocowany od spodu, potem podważając panel wyjdzie całość. Tamten element jest takim klinem który uniemożliwia zdjęcie panelu przed wyjęciem tego elementu (masło maślane).
Z przełącznikami może być różnie, zamykasz auto bez problemu? Może to być wina kabli, szczególnie w przejściu między drzwiami a środkiem auta, może to być coś na kostce która łączy panel z przewodami.
Komentarz
-
-
Uważaj jak będziesz zakładał z powrotem na docisk śrubek (jeśli rozkręcisz przyciski od panelu), u mnie było tak że jak za mocno dokręciłem jedną to przyciski od tylnych szyb nie chciały samoistnie wracać. Niby sprawdzałem wcześniej ale i tak musiałem rozbierać 2gi raz. Wystarczyło poluzować jedną śrubkę o pół obrotu i wszystko wróciło do normy
Komentarz
-
-
No i wszystko jasne, przełaczniki są OK, wina gdzie indziej jest jak zauwazylem wciemnosciach garazu jak właczylem zaplon, podswietlenia przelacznikow szyb, lusterek itp na drzwiach nie kontaktuja przy zamknietych drzwiach, a zarowczki zaczynaj sie jazyc po otwarciu drzwi, i jak dotkne ta gumowa oslone na przelotowce to reaguja jak by zwarcie było, a centralny chodzi normalnie. Tam ida nomalnie kable czy na koncu drzwi jest jakas kostka dla kabli od auta do wpiecia? W smie pierwszy ra zsie spotykam by kable sie wyrobily od otwierania drzwi :roll:
Komentarz
-
-
jacekSX, masz w slupku wtyczke od wiązki, spokojnie ją wypniesz po sciągnięciu tej gumowej harmonijki. Ostatnio walczyłem z wiązką w drzwiach LT nie mają w ogóle prądu. Rozebrałem drzwi i z pomocą alfee (tzn. on lutował ja sie przyglądałem pijąc piwko) zrobiliśmy izolacje kabli koszulkami termokurczliwymi.
Komentarz
-
-
jacekSX, kolega ahmed799 dobrze Ci prawi, pozatym jeśli doszłeś już do tego że brakuje styku, na przejściu z drzwi do karoserii to jesteś w domu
Sam miałem ten sam problem i okazało się że własnie pod tą harmonijką szlag trafia styk. Nie wiem czym to jest spowodowane bo nawet przy zamkniętych drzwiach, te kabelki zdają się miec jeszcze dosyć sporo luzu, a jednak skubane jakoś się przecierają.
Idziesz dobrym tropem, daj znać jak będzie wyglądało na koniecArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rjacekSXNie wiem czym to jest spowodowane bo nawet przy zamkniętych drzwiach, te kabelki zdają się miec jeszcze dosyć sporo luzu, a jednak skubane jakoś się przecierają.
ahmed799 ja wtyczkę wiązki idącej z drzwi kierowcy miałem wewnątrz kabiny, musiałem odkręcić rączkę otwierania maski i tam ją znalazłem dopiero.
Komentarz
-
Komentarz